06.04.2015

Predsednik Ustavnog suda Republike Kosovo, Prof. dr Enver Hasani, otputovao je u ponedeljak 6. aprila 2015. godine u dvodnevnu radnu posetu u Tirani, gde će održati niz sastanaka sa najvišim državnim liderima Republike Albanije.

Tokom boravka u glavnom gradu Albanije, predsednik Hasani će u utorak, 7. aprila 2015. godine, održati odvojene sastanke sa premijerom Republike Albanije, g. Edi Rama, predsednikom Ustavnog suda Republike Albanije, g. Bashkim Dedja, kao i sa predsednikom Vrhovnog suda Albanije, Prof. dr Xhezair Zaganjori.

Predsednika Hasani će primiti i rektor Univerziteta u Tirani, g. Dhori Kule, gde će pred akademicima i studentima Pravnog fakulteta ovog univerziteta održati predavanje o najnovijim dešavanjima u ustavnom sudstvu Kosova.

Predsednik Hasani će se tokom ove posete, u sredu, 8. aprila 2015. godine, sastati sa predsednikom Skupštine Republike Albanije, g. Ilir Meta, i sa ministrom pravde u ovoj zemlji, g. Nasip Naço.