12.11.2013

Predsednik Ustavnog suda Republike Kosovo, prof. dr Enver Hasani, dočekao je danas delegaciju Višeg suda Republike Albanije, na čelu sa predsednikom ovog suda, prof. dr Xhezairom Zaganjorijem.

Predsednik Hasani je upoznao goste iz Albanije sa načinom organizovanja i funkcionisanja Ustavnog suda Kosova, kao i sa odnosima sa drugim institucijama pravosuđa u zemlji. On je iskoristio priliku da se zahvali Republici Albaniji i drugim međunarodnim donatorima na njihovom doprinosu Ustavnom sudu Kosova i daljem jačanju vladavine prava na Kosovu.

Predsednik Višeg suda Republike Albanije, prof. dr Xhezair Zaganjori, pohvalio je integritet i profesionalizam Ustavnog suda Kosova i naglasio neophodnu nezavisnost sudstva, kao preduslov za jednu efikasnu pravnu državu.

On je izrazio uverenje da će dobri odnosi između institucija pravosuđa obeju zemalja nastaviti da se intenziviraju i ubuduće kroz međusobnu razmenu iskustava.