Basın Bülteni

09.11.2016

Kosova Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanı Arta Rama-Hajrizi 9 Kasım 2016 Çarşamba günü Venedik Komisyonu Anayasa Hukuku Departmanı temsilcisi Bayan Tanja Gerwien’in başkanlık ettiği ve Slovenya temsilcisi Ciril Ribičič ile Andora temsilcisi Bayan Pere Vilanova Trias’tan oluşan Venedik Komisyonundan bir heyeti kabul etti.

Başkan Rama-Hajrizi misafir heyete Anayasa Mahkemesinin şimdiye kadarki çalışmaları, mahkeme kararlarının anayasa yargısı ve diğer alanlardaki etkisi, diğer kurumlarla olan işbirlikleri ve Mahkememizin Avrupa Anayasa Mahkemeleri Konferansı’na üye olmak için çabaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Rama-Hajrizi görüşmenin devamında, gerçekleşen karşılıklı üst düzey ziyaretler ve Venedik Forumunda çeşitli konular hakkındaki sorulara verdiği cevaplarla Mahkeme’nin sürekli katkısını özellikle vurgulayarak, Anayasa Mahkemesinin Venedik Komisyonuyla mükemmel düzeyde seyreden işbirliğine işaret etti.

Her iki muhatap taraf devamında Venedik Komisyonuna yapılan başvurulara ilişkin önemli konular ve üye ülkelerde anayasal reform ve seçim sistemi reformu açısından bu kurumun danışmanlık anlamında oynadığı rolün öneminden konuştular.