Basın Bülteni

30.09.2016

Kosova Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanı Arta Rama-Hajrizi 29 Eylül 2016 tarihinde nezaket ziyaretine gelen Avrupa Birliği Kosova Hukuk Misyonu (EULEX) Şefi Alexandra Papadopoulou’yu kabul etti.

Bayan Papadopoulou’ya yeni görevinde başarılar diledikten sonra Başkan Rama-Hajrizi Mahkeme’nin yapısı, şimdiye kadarki çalışmaları ve Mahkemenin kapasitelerinin profesyonel gelişimi için yapılan gayretler hakkında bilgi verdi ve uluslararası bağışçılara destekleri nedeniyle şükranlarını ifade etti.

Başkan Rama-Hajrizi görüşmenin devamında Kosova’da hukukun üstünlüğünün sağlanması ve yolsuzlukla mücadele alanında EULEX Misyonunun rolü ve katkılarının çok önemli olduğunu değerlendirdi.

Her iki taraf adaletin güçlenmesi için ülkede yargı ve savcılık sistemi bağımsızlığının korunması zaruretine işaret ettiler.

Bayan Papadopoulou, temsil ettiği misyonun Kosova Anayasa Mahkemesinin bağımsızlığının korunması ve güçlenmesi için destek sunma iradesini ifade etti.